Израелската армия (IDF) потвърди в канала си в Telegram, че в

...
Израелската армия (IDF) потвърди в канала си в Telegram, че в
Коментари Харесай

Египетски войник убит след престрелка с израелските сили на граничния пункт Рафах

Израелската армия (IDF) удостовери в канала си в Telegram, че в понеделник е зародил " случай със пукотевица " на границата с Египет, само че не даде повече детайлности.

" Инцидентът се проучва и се водят полемики с египтяните ", споделиха от армията.

Журналист от израелския канал KAN News написа в X: " Тази заран беше записана необикновена замяна на огън сред силите на IDF и бойци от египетската войска в региона на пропускателния пункт Рафах. Един египетски боец беше погубен при случая. Нямаше жертви от израелска страна ".

Арабски новинарски издания, в това число Ал Арабия, оповестиха, че граничарите са разкрили огън по израелски бойци в Рафах.

Haaretz оповестява, че египетски боец е бил погубен, а няколко други са били ранени при случая на граничния пункт Рафах. В момента израелската войска ревизира кой е стрелял първи; първичната информация от израелските бойци упреква египетската страна . В момента се водят диалози със прилежащата страна. Египетската страна е удостоверила един смъртен случай до момента и че случаят се проверява.

Това ще бъде първият умрял боец от египетска страна от началото на войната в Газа при започване на октомври. Ситуацията на границата с Египет в последно време става все по-сериозна. Израелските войски напреднаха там преди три седмици и от палестинската страна, както и в граничната линия сред Египет и Газа.

В началото на войната в Газа на Израел сподели, че с лучайно е стрелял по египетски боен пост покрай граничния пункт Керем Шалом. Според египетската войска няколко египетски граничари са били леко ранени. Израелските военни се извиниха за случая. Преди началото на войната имаше няколко смъртоносни офанзиви от бойни групи на границата на двете страни.
 Израелският удар по палатков лагер в Рафах провокира интернационално наказание
Израелският удар по палатков лагер в Рафах провокира интернационално наказание

Броят на жертвите доближи 45
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР